Island Games 2017

ig2017

Hej alla skyttevänner

Island Games på Jersey är slut. Som alla nog vet så gjorde våra skyttar som vanligtbra ifrån sig och tog hem en massa medaljer. Nästa gång, 2017, är det vi som skall arrangera tävlingen.

Att skyttarna även då kommer att visa framfötterna är jag övertygad om. Men hur bra blir arrangemanget? Under förutsättning att vi på skyttegotland går ihop och hjälps åt så är jag övertygad om att arrangemanget kommer att matcha skyttarnas framgångar. Hur omfattande är då skyttetävlingarna? Svårt att veta innan anmälningarna kommit in men vi kan ju se hur stort det var på Jersey. 274 skyttar som gjorde drygt 1000 starter i över 60 tävlingar. Utmaningen är inte den enskilda tävlingen utan att planera, förbereda och genomföra detta ”jättepuzzel”. Lägg därtill transporter, mat, vapenhantering, möten, medaljceremonier mm.

När går då tävlingarna? Invigningen är på midsommardagens kväll och avslutningen påföljande fredagskväll. Lägg till att det skall vara träning midsommarafton och midsommardagen. Fira midsommar?

Hur bråttom är det? Det är ju 2 år kvar. Det finns flera olika skäl till att jobba redan nu. Exempelvis har redan 1/3 av öarna haft frågor om skyttetävlingarna, det är 14 olika idrotter som skall samordnas och då gäller det att vi är med från början.

Under en tid har en mindre grupp jobbat med planering.

Sammanhållande                       Tommy Olsson

Lerduva                                     Ronny Persson

Pistol                                         Peter Nordgren

Svartkrut                                   Rune Thomsson

Gevär                                        Pär Berlin

Säkerhet                                    Bernt Broe

IT                                              Lasse Gardelin

Logistik/transport                        Kent Hertzman

Detta utskick är inte bara en information utan också en inbjudan om att vara delaktig i arrangemanget. Vad kan Du/Ni hjälpa till med? Vad behövs det? Listan kan göras lång. Här är några exempel: Skjutledare, markörer, poängräknare, utrustningskontrollanter, fikaförsäljare, ”parkeringsvakter”, toalettstädare, fixare, hantera vapen och ammunition mm

Har du inte möjlighet att vara med kanske du kan låna ut din trädgårdsmöbel till fikaplatsen.

Ta gärna kontakt med någon i gruppen ovan om du har idéer eller frågor.

Senare i höst kommer vi att kontakta föreningarna för att mer på djupet diskutera uppgifter/uppdrag.

Med hopp om god uppslutning

Tommy Olsson                            Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                       073-1823629

docxArrangemanget.docx

Skriv ut E-post